Problemy z kierownicą

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • norton93
    Classic
    • 2018
    • 0
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Problemy z kierownicą

A kto z Was pomyka 01 błękitna (oklejona)...widziana w ok lotniska Masłów - skręt na Wolę... :diabelski_usmiech
  • norton93
    Classic
    • 2014
    • 2

Problemy z kierownicą

Hey, jestem świeżym kierowcą (3 lata) oraz szczęśliwym posiadaczem Skody Octavi 2 która sprawowała się dobrze, lecz wystąpił problem. Samochód jest po wypadku( wymiana maski, zderzaka, przednich swiateł oraz chłodnicy) i był serwisowany w salonie Skody gdzie został zakupiony tak dla informacji. Ostatnio gdy poruszam się nim odczuwam zwiększone drgania na kierownicy po przekroczeniu prędkości 120 km/h(wiem to zdarza się w starszych samochodach lub źle gospodarowanych) oraz dziwne buczenie jakbym się poruszał po pasie ostrzegawczym przed zjechaniem z drogi. Samochód posiada 7 latek. nigdy nie odczuwałem takich problemów. Uwzględniam złe jakości dróg, lecz na każdej gdzie osiagam tą prędkość są te symptomy. Mechanik stwierdził że opony są dobrej jakości, felgi też oraz zostały wyważone oraz wyprofilowane. żadnych uszkodzeń podwozia, tylko trochę zużyte łożyska. Jak poradziłem się innego mechanika stwierdził że to może być wina układu kierowniczego.

W skrócie: powyżej prędkości 120km/h występują drgania kierownicy które już raz spowodowały mi zjechanie na sąsiedni pas. Dziwne buczenie które brzmi jak jazda na pasie ostrzegawczym przed zjechaniem chociaż auto się nie znajdowało oponami na tym pasie, już niewiem co robić. sprawdziłnym układ kierowniczy lecz tymczasowo mnie nie stać z powodu poprzednich kontrol i przeglądów. Proszę o poradę. Z góry dziękuje.

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Wyważ koła, sprawdź piasty.
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• norton93
        Classic
        • 2014
        • 2

Opony zostały wyważone, niewiem czy zostały sprawdzone piasty.

Komentarz

• petras
          Ambiente
          • 2008
          • 171
          • Octavia I (1U2)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

no to ja ci powiem to co było u mnie.
          też było czuć delikatne drgania powyżej 120km/h
          Sprawdzone opony, felgi, piasty, tarcze hamulcowe, półosie, całe zawieszenie z przodu....
          i na koniec okazało się że pomogła wymiana przegubów wewnętrznych - i to z czystej głupoty się na to zdecydowałem bo puścił mi simmering półosi i przy okazji wymieniłem przeguby - od tego dnia cisza i spokój

Komentarz

Pracuję...